De smaakmakers

Gele uien

Jawa-food yellow onions loose worldwide export shipment container

Een stevige goudgele schil, stevig vruchtvlees en een robuuste aromatische smaak met de juiste balans van kruidigheid: dat zijn de gele of bruine uien. Hoewel de groente veel verschillende namen heeft. Bedoelen we altijd een ui met een intens aroma en een geelachtig witte binnenkant in een goudbruine, papierachtige schil. In combinatie met een gezond en gevarieerd dieet kan de groente een positief effect hebben op de gezondheid. Bovendien is het een smakelijke toevoeging aan verschillende gerechten die wereldwijd worden geserveerd.

De rode Allium cepa

De rode ui is gekweekt uit een zorgvuldige selectie van Allium cepa. De selectieve kweek resulteerde in de kenmerkende paarsrode schil. Het vruchtvlees van de rode ui is zeer geschikt als garnering of decoratie vanwege de mooie rode kleur aan de randen van de uienlagen. Hierdoor is de rode ui uitstekend te gebruiken in salades en sausen. De smaak van de Nederlandse rode smaakmaker is milder dan die van zijn gele zuster. De rode ui bevat echter een hoger gehalte aan flavonoïden en vezels. In combinatie met een gezond en veelzijdig dieet zouden deze een positief effect op de gezondheid kunnen hebben. Dankzij onze diepgaande kennis over het oogsten en bewaren van rode uien, onderdeel van het DNA van JAWA Food, kunnen we u het hele jaar door voorzien van rode uien van hoge kwaliteit.

rode-ui-ontveld-1030x776

De roze ui

De roze ui is een relatief nieuwe uiensoort. Het gaat om een kruising tussen de gele en rode ui. De roze ui wordt steeds populairder vanwege de unieke kleur en de perfecte combinatie van het scherpere geel en het milder smakende rood. De unieke, delicate smaak maakt deze ui ideaal om in te maken. De ui krijgt dan een bijna neonroze kleur: een pronkjuweeltje op ieder bord. De roze groente voegt een levendige zoetheid toe die het goed doet in vrijwel ieder gerecht.

Weten hoe wij het product op uw locatie krijgen? Lees meer op Logistiek