De oranje smaakmaker op uw bord

Wereldwijde export van wortelen

JAWA Food carrots daucus carota container shipment worldwide export

Het knolgewas wat al eeuwenlang wereldwijd verscheept wordt, de “Dutch Carrot”, dankt zijn naam aan de prachtige oranje kleur afkomstig van bètacaroteen. De zoete smaak maakt de wortel zowel rauw als gekookt lekker. Wortelen geven salades een zoete, knapperige bite. Daarnaast is de groente, over het algemeen, een uitstekende en gezonde toevoeging aan veel gerechten: gepureerd, gehakt of zelfs heerlijk in een taart. De oranje groente zou gezondheidsvoordelen bieden vanwege het hoge gehalte aan voedingsstoffen, zoals vitamine A, biotine en vitamine B6, wat zelfs een carrotcake “gezond” maakt.

Wortelen uit Nederland behoren tot de beste Daucus carota wereldwijd en zijn de perfecte natuurlijke soort om te exporteren. De Nederlandse wortel is goed vertegenwoordigd in West-Afrikaanse landen als Senegal, Mali, Mauritanië, Burkina-Faso, Guinee-Conakry, Ivoorkust en Ghana. Dankzij de rechtstreekse vaarroutes vanuit West-Europese havens en onze diepgaande kennis over het bewaren en conserveren van de Nederlandse wortel. 

JAWA-wortelen zijn verkrijgbaar in alle klassen en kunnen verpakt worden in zakken van 10 x 1 kg of verpakkingen van 10 kg. 

JAWA kan wortelen in de volgende klassen leveren:

  • B-wortelen: dwarsdoorsnede 20-30 mm, gewicht 50-200 gram
  • B/C-wortelen: dwarsdoorsnede 25-40 mm, gewicht 200-300 gram;
  • C-wortelen: dwarsdoorsnede 40-55 mm, gewicht 200-400 gram
  • D-wortelen: dwarsdoorsnede 50 mm en meer, gewicht 400-600 gram.

We kunnen de beste prijs voor wortelen leveren, omdat we rechtstreeks contact hebben met onze telers en rederijen. Wat de kosten voor tussenkomst van derde partijen aanzienlijk verlaagt. We leveren de beste kwaliteit dankzij ons productieproces. Waarbij de eerste verwerkingsstap bestaat uit de hydro-koelingsmethode, die we gebruiken om de wortel tot in de kern af te koelen. Bij de perfecte verwerkingstemperatuur brengt de wortel de rest van zijn logistieke reis door bij ideale koele temperaturen. Zo zorgen we dat het product in uitstekende staat blijft.

Jawa food carrots container shipment worldwide export
cropped-Jawa-Food-ICON-512x512px.png

JAWA werkt rechtstreeks samen met telers in heel Nederland om het hele jaar door de beschikbaarheid van de hoogste kwaliteit voor de beste prijs te garanderen. We hebben onze telers zorgvuldig geselecteerd om u de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Dankzij ons directe contact met rederijen over de hele wereld kunnen we onze klanten tijdige verzendingen bieden. Rechtstreeks vanuit West-Europese havens (Rotterdam, Vlissingen of Antwerpen) naar de gewenste haven van bestemming. Meer weten over ons logistiek proces? Kijk snel verder op onze logistiek pagina.