De superster in elke keuken

Wereldwijde aardappel export

JAWA food potatoes clean worldwide shipment export container

We leveren export aardappelen met de juiste specificaties voor elk gerecht: van kruimig tot vastkokend of geschikt voor frites. Onze aardappelen worden met liefde verzorgd door onze boeren totdat ze geschikt zijn voor hun doel: een heerlijke maaltijd op het bord van de consument. De geschiedenis van de aardappel gaat terug tot circa 10.000 jaar geleden in Peru. Na een lang proces van selectieve veredeling zijn er nu wereldwijd meer dan 5000 soorten beschikbaar.

Tegenwoordig worden aardappelen gebruikt in keukens over de hele wereld en vanwege hun veelzijdigheid staat de groente nu op de vierde plaats in de lijst van meest geteelde gewassen. De bewaarmogelijkheden van het gewas maken de Nederlandse consumptieaardappel een uitstekend product voor de export. Gebakken, gekookt, gepureerd, gestampt of gefrituurd is de knol heerlijk van smaak en past hij uitstekend bij een scala aan andere groenten, vlees en vis. Aardappelen vormen de perfecte basis van een maaltijd vanwege de meervoudige koolhydraten, die zorgen voor een verzadigd en voldaan gevoel.

Bij JAWA bieden we verschillende soorten aardappelen die zijn afgestemd op de behoeften van de consument. Afhankelijk van de wensen kunnen de aardappelen met aarde, zonder aarde of geborsteld geleverd worden. Bij JAWA adviseren we klanten van buiten de Europese Unie om aardappelen met enige aarde te bestellen, omdat dit zorgt voor betere bewaarmogelijkheden in het land van bestemming. Dit advies is uiteraard niet van toepassing op importlanden met fytosanitaire regels die geen producten met aarde toestaan.

JAWA food potatoes worldwide shipment export
JAWA-Food-Logo-poseidon-drietand-kroon

Maten en verpakkingen

We leveren de export aardappelen in juten of polyzakken van 5 tot 25 kg. De aardappelen zijn verkrijgbaar in alle maten en klassen. Onze standaardmaten zijn 45 mm+, 50 mm+ en 55 mm+. JAWA werkt rechtstreeks samen met meerdere telers in heel Nederland om het hele jaar door de beschikbaarheid van de hoogste kwaliteit voor de beste prijs te garanderen. We hebben onze telers zorgvuldig geselecteerd om u de beste prijs-kwaliteitverhouding te bieden. Dankzij ons directe contact met rederijen over de hele wereld kunnen we onze klanten tijdige verzendingen bieden, rechtstreeks vanuit West-Europese havens (Rotterdam, Vlissingen of Antwerpen) naar de gewenste haven van bestemming.

Weten hoe wij het product op uw locatie krijgen? Lees meer op onze logistiek pagina.